fredag 8 april 2011

Lite fredagsbabbel

Idag blommar denna namnlösa streptocarpus som jag fick av en vän på Hoyaliv, den har en så härlig blåfärg som är ganska svår att återge i bild. Jag har 14 stycken streppar och anstränger mej hårt att bara ha dom som jag verkligen tycker är fina, blått, nästan svart och vitt är mina favoritfärger på dom.
Idag då jag gick runt med vattenkannan upptäckte nåt som verkligen gjorde mej lycklig, äntligen har jag fått blomknoppar på min ena Hoya Imperialis IML 0222, jag såg senare att jag även har en lång pedunkel på Imperialis Rauschii. Ja man måste ju vara lite av en hoya älskare för att förstå glädjen att efter alla år äntligen få en chans att kanske få se denna storblommare irl. Just nu har jag nog ca: 70 olika hoyor.
Alla bilder går att klicka upp större.

Min Hoya Kentiana har blommat som en galning nu i några veckor, den har ju inte så stora blommor men istället så har den många små som är ganska svår fotade. Memoria har också blommat men jag har inte kommit på ännu hur man fotar riktigt bra närbilder, och små blommor blir ganska suddiga.

Fick förra årets fyra nummer gratis då jag prenumererade på Natur o Trädgård och ett sånt erbjudande kunde jag inte motstå, dom är väldigt bra och tar oftast upp sånt som en amatör som jag gillar att läsa.
Jag gillade inslagen om dagliljor, änglatrumpeter, irisar och även ormbunkar, jag tror att det är Strutbräken som jag har men blev nu väldigt sugen på Träjon, den verkade mera stadig i växtsättet. Jag får nog hålla utkik efter den i sommar!
                                       


Har denna vecka även målat om ett väldigt gammalt och slitet litet bord som stod bortglömt i källaren, jag hadde det som sängbord då jag var liten. Det blev inte så tokigt ändå och är betydligt bättre än den stol som stod där tidigare.

Så här såg det ut tidigare och jag försökte spackla och slipa bort dom värsta skavankerna. Jag målade också två gamla ramar och nu ska jag bara hitta en bra vägg att ha dom på.

Stackars mina pelargoner som ännu inte har fått ny jord, har nu 32 stycken och det är lite förmånga känner jag, men under Påsken ska jag byta jorden då brukar jag hålla till ute på min inglasade altan. Det ska bli underbart att få ta ut dom ur huset i slutet av maj, just nu ser det hemskt ut i alla fönster. Den stora änglatrumpeten Vienna Silver Star som ni ser skymta i bakgrunden har blivit skyhög och verkar må gott, eftersom den drabbades av en hemsk spinninvasion förra året så orkade den inte blomma men nu har jag behandlat den med "SMC" Spider mite control och allt spinn är borta så det kan jag rekommendera.

Måste ju även visa några av mina saintpaulia bebisar 12 olika som jag köpte av en vän på FB. Egentligen så är det väldigt enkelt att bladrota, jag satte bladen i jord den 3 feb och redan så tittar dom upp efter endast 2 månader. Nu vill jag gärna senare mot sommaren byta bort några för jag kan inte ha kvar alla och jag behöver ju bara en av varje själv. Senare ska jag visa mina Kohlerior och femöringar, dom blommar inte ännu men två av Kohleriorna har knoppar så det ska bli kul att få se hur dom ser ut irl.
Tillsist så måste jag ju visa "mina" skator, nu är det bråda tider för dom att få ordning på boet och det ser ut som om dom har byggt ett tvåvåningsbo. :) Tidig morgon till sena kvällen flyger dom med kvistar i munnen och det verkar vara väldigt noga med val av kvist för här duger inte vilken skit kvist som helst verkar det som, dom hoppar runt i björken och väljer noga innan dom tar den med till boet. Försökte att zooma in men jag får nog ta och gå en kurs i fototeknik.
Ha en bra helg!
Ewa
3 kommentarer:

  1. Lycka till med din imperalis!! :)

    SvaraRadera
  2. Kul att du också börjat blogga:) du undrade över temat, det var sista idag för i vår och börjar om i september så då kan du haa på:)
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera