torsdag 14 april 2011

Bilder o Babbel!

Sitter och slappar och väntar på att åka till jobbet så jag tänkte skriva lite här undertiden. För några veckor sedan så köpte jag två söta primulor och nu hoppas jag att jag ska kunna hålla dom vid liv så att jag kan plantera ut dom i vår.
Jag såg så många fina bilder på Aot,s forum så nu ska jag se om dom är härdiga nog och klarar vår vinter och gör dom det så ska jag nog investera i några fler som är ännu finare. Jag har även sått några primulor och några andra vårblommor, pulsatilla vulgaris vit o lila, albana, albana lutea, och en som heter turczaninovii så det blir spännande.
Här är en låda med små streptocarpus bebisar som jag sådde kring den 12 februari, det är första gången jag sår dessa så vi jag får väl se hur det går, det blev ju så himla många så jag har delat ut och skickat till vänner för hur skulle jag få plats annars med alla!
Detta är trädgårdsnattviol som jag fotade för nåt år sedan, jag kan verkligen rekommendera att ni sår dessa för dom är otroligt vackra och dom självsår sig så man kan ha dom kvar i flera år, jag ska så ännu flera i år för jag kan inte få nog av dom.
Achimenes "femöring" fotade förra året, den heter Double pink rose, jättesöt!
Denna femöring heter Blue monarch.

Min favorit streptocarpus som heter Morion, helt otrolig färg! Jag längtar tills den blommar i år denna bild är från förra året. Inte mycket som blommar här ännu så det är bara gamla bilder jag kan visa.

Här hoppar jag vilt från det ena till det andra hi hi. Skickade in mina mörkbruna skåpluckor/lådfronter för omlackering förra sommaren, köpte även nya handtag och vilken skillnad det blev. Kostade endast 4.500:- med rotavdrag, värt varenda peng tycker jag. Visst vore det väl roligt med ett helt nytt modernt kök men det är jag för snål för. I vinter målade jag även om det gamla furubordet och stolarna, förr så såg köket ut som en mörk gravkammare men nu är det ljust och trevligt. Nu är det bara den gamla spisfläkten som ska bytas, sen så är jag nöjd.
Här står lilla Sqrulis och väntar otåligt på att fisken ska bli färdig så att hon får hugga in! ♥
Ha en bra dag!
Kram!

4 kommentarer:

 1. Hej Ewa!
  Tack för kommentar på min blogg! Ser att du är ny som trädgårdsbloggare och vill hälsa dig välkommen till en mycket engagerad, vänlig och hjälpsam bloggnisch! Själv började jag blogga på gamla dar för drygt ett år sedan och det är det bästa jag har gjort! Har fått många nya vänner, flera av dem har jag träffat och jag lär mig massor varje dag!
  Jag blir alltid så imponerad när jag träffar på odlare från dina trakter! Fina sådder har du, både de du visar nu och tidigare, och jag hoppas att våren snart når dina trakter så att du kan sätta ut dem!

  Så fint och ljust det blev i köket! Men jag tycker inte att du ska längta efter ett "modernt" kök, det du har ser mysigt ut och jag har en känsla av att det passar i ditt hus även om du inte har presenterat det än.

  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Nämen Ewa!!! Har du börjat blogga och inte ett ljud har jag hört!! *S*
  Underbara plantor och oooj så många streptocarpus bebber du hade :)
  Underbara missar du har och oooj vad köket blev läckert! Jag skulle vilja ha ett helt nytt, men som du säger är det mycket pengar det handlar om :(

  SvaraRadera
 3. Åhhh va glad jag blir då ni skriver, taaaack Laila och Kamilla!!♥

  SvaraRadera
 4. Hej Hej! Om du är avundsjuk på min å så kan du ju titta på mitt nya inlägg jag skrev nyss och se exakt hur spännande det kan vara :) Och: jag har köpt vita påskfjädrar i dag för att härma dig.

  SvaraRadera