torsdag 21 april 2011

Skärtorsdag!

Hej på er som tittar in här hos mej, ni är såå välkomna! ☼
Snart har man ledigt i tre hela dagar och det skulle visst bli soligt och fint, sommardäcken ska på i helgen och lite städning i trädgården blir det nog också. Visar lite bilder och tankar för er, både trevliga och mindre trevliga.

Äntligen har min första Kohleria blommat, det var kul att få se den "på riktigt" denna heter Longwood och är ännu en liten stickling så jag hadde tur att den blommade redan.
Min Hoya lobbii blommar också nu, det är andra året som den får blommor.

Streptocarpus Gloria blommar också nu, något svårfotad.

Bestämde mej för att pelargonerna skulle bort från fönstrena och att dom skulle ut på altanen men nu står dom här på golvet istället för jag fegade ur och blev rädd att dom skulle frysa. Nu ska dom ut dagtid tills jag känner mej mindre feg och det blev betydligt mycket trevligare i fönstrena här inne för dom tar en otroligt stor plats.
Mina tre Ricinplantor växer så det knakar och det är över en månad kvar innan jag kan plantera ut dom, jag kan se lite plats problem här men det löser sig väl på nåtvis.
Sorkar, råttor, möss eller vad det nu är för typ av "rådisar" har förstört mycket i min trädgård, detta är en rosenbuske som dom gett sig på.
Ännu en till. Visste inte att dom gillade rosor :(

Fy tusan, man blir så genom lessen då dom har ringbarkat alla mina små bollpilar, undrar om dom överlever detta? Buu uu... Ska fösöka med en sorts sårbalsam för träd som jag köpte för nåt år sedan.
Så tillsist en bild på Sqrulis som totalvägrade och gav mej onda ögat då jag försökte att göra en påskkärring av henne, jag gav upp innan blodvite uppstod för säkerhetsskull! Lilla söta surpuppan :)
Trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Tack för din rara kommentar hos mig..
  Här blir det också städning i trädgården under påskhelgen... och plantering... och så ska det hinnas anläggas en ny odlingsdel.. Tur att vädret ser ut att bli strålande!

  Må så gott! Kram Evelina

  SvaraRadera
 2. Du är roligt du och vågigt, försöka att göra om en katt till påskkäring, ler.
  Tack för din söta hälsning inne hos mig.
  JA vilket kanon väder vi har haft.
  Synd för dina fina buskar, jag förstår att du är ledsen, man vill ju att alla djur kan och tar mat men helst inte i ens egen trädgård, ler.
  lycka till med din trädgård.
  Ha det gott.
  Kram Gerda

  SvaraRadera