tisdag 12 april 2011

En helt vanlig tisdag.

Nu närmar sig påsken så i går tog jag mod till mej och vadade ut i djupsnön vid en väg och plockade några björkkvistar, jag bestämde mej för att göra nåt annorlunda så att jag slipper bråka med kattorna om dessa lockande fjädrar, jag hängde helt enkelt upp påskriset i taket :)
Och som ni nu kan se på nästa bild så var det nog det bästa val jag kunde göra om jag skulle få ha dom kvar, det tog bara två minuter så satt lill Sqrulan där!

Gammelkatten bestämde sig för mer äkta vara, släpade hem två stora rådisar på kvällskvisten, blääää!!
Som jag skrivit tidigare så har jag ju skaffat mej femöringar och kohlerior, nu har jag toppat några av dom så dom ser inte så fina ut, på bilden finns även mina två känguruäpplen, cannorna och liljorna som har börjat att kika upp ur jorden. Jag är lite orolig att dom kommer för fort men jag ska ställa ut dom så fort det bara går så kanske dom stannar upp lite. Jag kan inte så mycket om liljor och vet inte hur frostkänsliga dom är? Gjorde ett byte med en vän på Aot så jag fick tag på vitblommande canna, kul :)
Okidén Snödrottningen växer på bra och jag hoppas få se den blomma en vacker dag, gjorde ett byte med Margareta G 2009. Den kan även odlas i bara leca som hydrokultur eller vad det kallas men jag tycker att det verkar invecklat.
Här är det streptocarpusbebisar på gång, Helter Skelter och Starry Night har fått många småttingar, det är kul att bladföröka.
Nytt för i år är dessa petunior köpta av Sävar fröplant. Hängpetunia Mystical Phantom och Black Velvet "antik orange" då jag såg dom på bild så blev habegäret så stort så jag kunde inte motstå dom.
Köpte även Helicryssum Petiolare och Nepeta Glechoma variegerad, blev även 3pack femtunga som jag såg förra sommaren i en plantering och den var så fin. Lite fröer blev det också, Njurvinda "silverfalls"och Pärlhirs "purple baron" den med de mörka bladen sååå snygg!!
Den här gamla soffan ska jag försöka att ge mej på i vår, den ska fräschas upp och målas om, även fönstren som står bredvid ska fixas till. Det blir nån skön ledig helg med bra musik och kanske ett glas vin. Jag vet inte om jag vill måla den vit, tar gärna emot tips/förslag om färg.
Ha en bra dag!

8 kommentarer:

 1. Supersmart idé att hänga upp påskriset i taket!
  Snyggt blev det också!
  Usch och fy och urk och bläää och..... för sådan överaskningar från katten, burrrr, jag ryyyyser!
  Dina plantor ser fina ut.
  Önskar dig en toppendag!

  SvaraRadera
 2. Läckert läckert..så fina bilder du har..

  Men måste fråga, toppar du kohleriorna, då mister du ju blommen, eller rotar du toppen kanske..blev lite orolig när jag läste detta..
  Kram Ywonne

  SvaraRadera
 3. tack alla för att ni skriver, det blir jag glad för:) Nej Ywonne, jag skrev nog lite konstigt, det är femöringarna som jag toppat. Man ska inte röra kohleriorna har jag lärt mej:)
  Ewa

  SvaraRadera
 4. Vilken toppenidé med riset i taket! Oj vad katten ser trånande ut där den sitter och kollar på riset :) Usch och fy för såna presenter som den andra katten bär in till dig! Vad härligt det gror hos dig!
  ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 5. Så läckra bilder du bjuder på, himla fiffigt med riset i taket. mindre fiffigt med den feta råttan! ;o)
  Ha en finfin vecka,
  Lydia

  SvaraRadera
 6. Oj vad mycket grönt & fint du har det, men så är det ju också så himla kul med blommor. Smart att hänga upp påskriset i taket, jag har inte haft påskris på flera år tack vare mina katter, så det kan ju vara bra att hänga upp riset i taket, :)
  Kram från Anneth

  SvaraRadera
 7. Tack för besök i min blog :) Vilken underbar idé med påskriset! Stjäl omedelbart idén :) Hoppas inte mina katter klarar av att sträcka sig upp bara - siameser kan bli otrooooooooligt långa om dom bara vill :) Ser att du spelar i en helt annan trädgårdsdivision än jag, men om några år kanske jag är i kapp :)

  SvaraRadera